Materialen

Constructie
De basis van de RxDOMI is duurzaam geproduceerd Fins vurenhout. Een andere duurzame optie is biobased multiplex. Dit is gecertificeerd FSC materiaal en de lijm is biologisch afbreekbaar.  

Gevel
Voor de afwerking van de gevel kunnen we gebruikmaken van gerecycled hout. Bijvoorbeeld grenen van het TU/e paviljoen dat nog van een uitstekende kwaliteit is. Of van herbruikbare metalen golfplaten die in elke gewenste kleur gespoten kunnen worden. En je gevel beschermt tegen corrosie. Een andere optie is het natuurlijke product spuitkurk. Dat de dampopenheid bevordert en extra thermische isolatie biedt.

Kozijnen en deuren
We maken gebruik van B-keus of tweedehands houten kozijnen en deuren van een goede kwaliteit. En/of kunnen tweedehands steigerhout gebruiken.

Isolatie
Het meest gebruiken we houtvezel en houtvezelplaat. Een ecologisch, composteerbaar en herbruikbaar materiaal. Het heeft een hoge isolatiewaarde en biedt een aangename zomerkoelte. Een andere optie is B-keus PIR panelen. Deze hebben kleine dikteverschillen, beschadigingen of andere afwijkingen, maar de isolatiewaarde is nog steeds uitstekend. Wij werken met tweezijdig aluminium platen.

Warmteterugwin systeem

Douche
De energiebesparende douche werkt met een warmteterugwinsysteem. Het afgevoerde warme water verwarmt het koude water, waardoor er voor een warme douchebeurt veel minder energie nodig is. 

Ventilatie
Er zijn ook ventilatiesystemen die met een warmteterugwin werken. 
Dit zorgt voor een aangename be-/ ontvochtiging.  Ideaal voor de natuurlijke materialen van de woning. De warmte blijft binnen en nieuwe schone lucht wordt efficiënt verwarmd. Hierdoor bespaar je energie. Ook komt het comfortabele binnenklimaat ten goede. 

Airco
Met een airconditioner en een warmteterugwinsysteem in één kun je je woning koelen en verwarmen. Afvalstromen worden op een duurzame manier van elkaar gescheiden.

Pelletkachel
Deze kachel verwarmt op een
 ecologische betaalbare manier. Er komt minder fijnstof vrij dan bij houtkachels. En maakt de sfeer van een houten huisje helemaal compleet. Voordat de pelletkachel geplaatst wordt is het raadzaam om te checken of je gemeente dit toestaat. 

Zonnepanelen
Met zonnepanelen wek je je eigen stroom op 
middels een natuurlijke energiebron. Na enige jaren heb je je investering eruit en bespaar je op je energiekosten.