Workshops

Ontwerp je eigen woning

In de workshop Ontwerp je eigen woning werk je onder begeleiding van een architect jouw idee uit voor een compacte woning in een digitale bouwtekening. Je gaat aan de slag met het open source bouwsysteem WikiHouse. Wij maken je hierin wegwijs en leren je hoe je hiermee kan ontwerpen. We nemen je idee voor een woning door en zullen deze samen met jou vertalen naar een uitvoerbare digitale ontwerptekening. 

De eerste workshopmiddag zetten we de grote lijnen uit. In de tweede workshop passen we je ontwerp aan waar wenselijk is. Na de workshop bestaat de mogelijkheid om je ontwerp daadwerkelijk te realiseren in onze loods! Wij hebben een CNC-freesmachine in huis en Fins vurenhouten. De kosten voor de uitvoering van je woning zijn afhankelijk van je ontwerp.

Nieuwe data volgen.
Kosten: 750 euro incl. btw

Maak je eigen keuken

In deze workshop ontwerp en maak je een volledige keuken op maat. Onder onze begeleiding ontwerp je een bouwtekening voor jouw keuken. Deze tekening zetten we om in digitale files die de CNC-freesmachine uit hout freest. De houten onderdelen die uit de machine rollen kun je als een bouwpakket op de juiste plek in elkaar zetten.

In deze workshop zijn tien houten platen inbegrepen. Daar kan je gemiddeld genomen zes keukenkasten van maken. Na afloop van deze workshop heb je dus een volledige, zelf ontworpen keuken op maat. Voor de afwerking van het hout zijn er verschillende mogelijkheden waarover wij je kunnen adviseren. Een keukenblad, wastafel en kraan maken zijn overigens niet bij het materiaal van de workshop inbegrepen. 

Twee middagen
Datum volgt. 
Kosten: 1500 euro incl. btw plus 10 houten platen
Voor deze workshop heb je een laptop nodig

Maak je eigen meubilair

In deze workshop ontwerp en maak je onder begeleiding van een ontwerper een tafel, stoel, bed of ander meubel. Van een idee maken we een tekening die omgezet wordt in digitale files die naar de freesmachine worden gestuurd. Je meubelontwerp wordt op deze manier gefreesd uit Fins vurenhout. Aan het einde van de workshop heb je zelf een meubel gemaakt. Bij de workshop zijn twee houten platen inbegrepen. 

Datum volgt
Kosten: 750 euro incl. btw en twee houten platen