Over ons

Samen met ons team en bewoners timmeren we aan toekomst waarin duurzame- en compacte woningen een plek krijgen. Achter de RxDOMI zit ontwerpbureau Rezone, opgericht door Tessa Peters en Rolf van Boxmeer. Sinds 2016 ontwikkelen wij antwoorden op complexe woonvraagstukken. Van onze hand komen bijvoorbeeld experimentele woonlocaties voor alternatieve woonvormen zoals Minitopia Poeldonk in ‘s-Hertogenbosch, waar samen leven op een organische manier en bij de tijd passend, ontstaat. 

Met de RxDOMI geven wij mensen tools in handen om (samen met ons) hun eigen woning te bouwen. Met een scherp oog voor het gebruik van duurzame materialen en een opvallend design, streven wij naar een nieuwe beeldtaal voor flexibele architectuur. 

Rezone over de RxDOMI:

“Een steeds grotere groep woningzoekenden maakt kenbaar flexibel en duurzaam te willen wonen. In een betaalbaar huis dat ontworpen is naar de persoonlijke ideeën en behoeftes van de gebruiker(s). Ook het werken met natuurlijke materialen en het hergebruik van bestaande elementen staan hoog op de prioriteitenlijst, zo kan iedereen bijdragen aan een klimaatneutrale woonomgeving. Wij zien dat de reguliere woningbouw nog veel gebruik maakt van beton en steen. Dat kan anders. Als iedere stad een schil heeft voor flexibele woningen lossen we nu voor een deel de woningnood op en zijn we in de toekomst flexibel als de woningvraag weer afneemt. De RxDOMI is een stijlvolle, zelfontworpen woning die aansluit op een lichte levensstijl, een DOMI is betaalbaar en heeft een kleine ecologische footprint.”